Jeg holder vanvittig meget af denne ret, smagen er simpelthen fantastisk! Og samtidig kan man jo putte lige præcis det i, man har lyst til – eller har i køleskabet :D. Det er jeg i hvert fald fan af! Jeg har før lavet en version med porre i stedet for champignons, og det er mindst ligeså lækkert!
_________________________________________________
Blomkåls’risotto’ med champignons og sprødstegt serranoskinke
2 personer
- 1 blomkål
- 2 skalotteløg
- 3dl fløde
- 100g parmasanost
- 70g serranoskinke
- 250g champignons
- 3dl bouillon
- Smør
Riv eller hak blomkålet, jeg foretrækker det rimelig groft.
Hak løget.
Skær champignons i kvarte.
Riv osten.
Svits løgene indtil de er klare i en klat smør.
Tilsæt blomkålet.
Tilsæt fløden og parmasanen.
Tilsæt først 1dl bouillon, og tilsæt resten lidt ad gangen, mens risottoen koger ind. Det tager omkring 15 minutter.
Rist serranoskinken i ovnen ved 200grader i omkring 8 minutter.
Imens steges champignons på en anden pande.
Knus serranoskinken, bland den og champignons i risottoen og smag til med salt og peber.
Ved servering, hældes risottoen i en dyb tallerken og drysses med lidt parmesan.