Blomkåls’risotto’ med champignons og sprødstegt serranoskinke

Jeg holder vanvittig meget af denne ret, smagen er simpelthen fantastisk! Og samtidig kan man jo putte lige præcis det i, man har lyst til – eller har i køleskabet :D. Det er jeg i hvert fald fan af! Jeg har før lavet en version med porre i stedet for champignons, og det er mindst ligeså lækkert!

2014-10-11 21.44.12

_________________________________________________

Blomkåls’risotto’ med champignons og sprødstegt serranoskinke
2 personer

  • 1 blomkål
  • 2 skalotteløg
  • 3dl fløde
  • 100g parmasanost
  • 70g serranoskinke
  • 250g champignons
  • 3dl bouillon
  • Smør

Riv eller hak blomkålet, jeg foretrækker det rimelig groft.

Hak løget.

Skær champignons i kvarte.

Riv osten.

Svits løgene indtil de er klare i en klat smør.

Tilsæt blomkålet.

Tilsæt fløden og parmasanen.

Tilsæt først 1dl bouillon, og tilsæt resten lidt ad gangen, mens risottoen koger ind. Det tager omkring 15 minutter.

Rist serranoskinken i ovnen ved 200grader i omkring 8 minutter.

Imens steges champignons på en anden pande.

Knus serranoskinken, bland den og champignons i risottoen og smag til med salt og peber.

Ved servering, hældes risottoen i en dyb tallerken og drysses med lidt parmesan.

Skriv en kommentar