Chia-knækbrød ala Julie

2015-01-11 15.25.58

For et par år siden var det enormt in at bage sine egne knækbrød, og så var det lidt ligesom om at det forsvandt igen?! Sådan var det i hvert fald for mig, tror det er 2-3 år siden jeg bagte knækbrød, indtil jeg bagte chiaknækbrødene! Det er virkelig også gode, både med ost (og lidt sukkerfrit syltetøj), pikant flødeost, lækker pølse eller bare som de er. Og så kan de altså også dyppes i dip, og alle ved jo, at dip er fantastisk! Og samtidig får man den der chips-feeling! Jeg har taget udgangspunkt i Janes opskrift, men gjort det lidt anderledes 😀 I princippet kan du bruge de kerner, du har stående allerede, så længe du ender med 4,5 dl kerner, så skal det nok gå!

_______________________________________________

Chia-knækbrød ala Julie
2 bageplader

  • 1 dl chiafrø
  • 2 dl vand
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1,5 dl græskarkerner
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vand
  • Eventuelt flagesalt

Bland chiafrøene med vand, lad dem stå og passe sig selv i 10-15 minutter.

Tænd ovnen på 160 grader

Bland kernerne ned til geleklumpen, og rør rundt. Tilføj eventuelt 0,5 dl vand, hvis dejen er for tør.

Find tre stykker bagepapir frem, læg et stykke på køkkenbordet og tilføj halvdelen af dejen, læg nu et bagepapir oven på igen. Find din kagerulle frem, og rul/ frem dejen tynd!

Tag bagepapiret af. Nu skal du vælge, om du vil have rustikke knækbrød(som mine) eller fine firkantede knækbrød, skal de være firkantet, tager du et pizzahjul, og skærer dem ud i firkanter.

Drys eventuelt flagesalt på dine knækbrød, så bliver de lidt mere chips-agtige!

Bær forsigtigt bagepapiret over på en bageplade, og bag i 30min.

Når de er bagt, og har kølet lidt af, er det vigtigt, at du tager dem af bagepapiret og lægger dem på en rist, ellers kan de godt blive lidt bløde :/

Gentag proceduren for sidste halvdel af dejen.

Opbevares i bøtter med tætsluttede låg!

2015-01-11 15.26.06

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s