Løgtærte

Jeg har den sidste uges tid haft en craving efter løgtærte?! Og ikke uden grund, for den her løgtærte smager virkelig dejligt – faktisk så godt, at jeg slet ikke nåede at tage et billede før kærestens venner havde spist den :D. Jeg må sige, at også tærtebunden med sennep og parmesan fungerer i denne tærte! Jeg tænker at bunden også skal prøves med pesto i stedet for sennep en dag, tror det ku’ være ret lækkert.

Bund:

  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 dl revet parmasan

Fyld:

  • 2-3 løg
  • 250 g emmentalerost
  • 4 æg
  • 3 dl fløde (muligvis mere)
  • salt, peber og muskat

Tænd ovnen på 180 grader

Smør sennepen ud i fadet

Put den revet ost i fadet

Skær osten i tern, fordel det hele over bunden. Pil løgene, og skær dem i skiver.

Skil løgringene fra halvdelen af løgene, og fordel dem mellem osteternene. Lad ringene fra det andet løg sidde sammen, og læg dem pænt oven på resten.

Bland æg og fløde med krydderierne, og hæld det over tærten. Bages i cirka 45 minutter. Hvis den begynder at blive for brun på toppen, lægges et stykke folie over.

Reklamer

One thought on “Løgtærte

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s