Madbloggerudfordringen: Asiatiske kødboller vendt i sesam med mangodip

2014-02-11 18.55.18

Verdens længste overskift :D.. Annes Køkken har vild mange lækre opskrifter, specielt de thai inspirede er jeg vild med! Valget faldt på “Asiatiske kødboller i sesam”, som simpelthen lød så god, at jeg blev nød til at prøve dem :D.

Og hold nu kæft, hvor er de lækre! Jeg har lavet en smule om på opskriften og lavet en mangodip til – og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dem. Kunne sagtens finde på at servere dem til en tapas aften, og måske på grillspyd, så ser lidt mere fancy ud ;). Hvis man ikke er til det stærke (som mig :D) kan man putte mindre sambal oelek og rød karry pasta i! Tænker også at de kunne være lækre sammen med mango salaten, men så nok med en anden dressing – ellers bliver det nok for meget mango!

Som Anne også nævner, får kødbollerne ikke så meget farve, men de er super saftige! Kan kun anbefale dem 😀

_______________________________________________

Asiatiske kødboller med sesam

  • 500g hakket svinekød
  • 2 cm frisk ingefær, revet
  • 2 spsk. friskhakket basilikum
  • 1-2 fintkhakkede forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 tsk rød karrypasta
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 lille fintrevet gulerod
  • 1 ½ rød peberfrugt
  • 1-2 cm revet frisk ingefær
  • Salt og kværnet peber
  • Sesamfrø

Bland alle indgredienserne og lad farsen hvile i 30 minutter.

Læg grillspyd i koldt vand

Tænd ovnen på 225 grader

Lav små kødboller, vend dem i sesamfrø og put dem på en bagepapirsbelagt bageplade

Bag kødbollerne i 5 minutter.
(Kødbollerne bliver måske ikke så mørke, men de bliver saftige!)

2014-02-11 18.55.40_edited

_______________________________________________

Mangodip:

  • 1 mango
  • 1/2 lime, saften derfra
  • 2 cm ingefær, finthakket
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk sukrin gold
  • salt og peber

Findel mango og blend dem sammen resten af ingredienserne.

2014-02-11 18.55.31_edited

Reklamer

3 thoughts on “Madbloggerudfordringen: Asiatiske kødboller vendt i sesam med mangodip

  1. Uhm, det er sådan nogle lækre kødboller. Jeg kan ikke helt regne ud hvilket en af dine egne opskrifter du har kombineret den med – og hvilke 3 ingredienser der er holdt fast i?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s