Chili con carne

2014-01-27 19.03.45Så faldt sneen også i København – og masser af det! Havde egentlig planlagt at aftensmaden i dag skulle stå på meatza, men da jeg stod på i morges, kunne den kun stå på chili con carne! Masser af chili er jo lig med varme, og det har man sgu brug for, sådan en dag som i dag! Jeg spiste det med blomkålsris og et par klatter creme fraiche, men det havde også været lækkert med guacamole og iceberg!

_______________________________________________

Chili con carne
4 portioner

  • 800g hakket oksekød
  • 50g smør
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 røde chilier
  • 1 stor ds tomatpure
  • 500g tomatpassata
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2 spsk sukrin gold
  • 2 dl piskefløde
  • salt og cayennepeber efter smag
  • 25g mørk chokolade
  • En håndfuld frisk basilikum
  • En håndfuld mandler

Smelt smøret og svits oksekødet

Hak løgene imens.

Tag kødet op af gryden, og sauter løgene. Når løgene er bløde tilsættes hakket chili, presset hvidløg og tomatpure.

Tilsæt nu spidskommen, cayennepeber og sukrin gold.

Så skal kødet i gryden igen! Sammen med kødet tilsættes tomatpasataen og fløden.

Lad sovsen simre en times tid med låg på – husk at røre i det!

Tilsæt chokoladen! Og smag til med salt og eventuelt ekstra cayennepeber!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s